Na de + remise tegen Ozden twee weken geleden en na de ++(+) remise tegen Rob van Zwieten vorige week, haalde Leo met zwart een zwaarbevochten winst binnen in een toreneindspel met f en g-pion tegen een witte c-pion.
Deze partij was er weer een uit de categorie 'halen-we-de-zaalsluittijd-wel ?' Op het moment, dat de beheerder het licht van de zaal uit deed, gaf Gijsbert op.
Leo moest er nog wel voor werken (gaf op de 59ste zet door een fout zijn f-pion weg), maar uiteindelijk gaf zijn g-pion de doorslag.

Stefan was (veel) eerder op de avond als eerste klaar met wit tegen Dick. Dick rukte weer op met zijn koningsvleugelpionnen, maar wit had beter stukkenspel.
Toen Dick dacht veilig kort gerokeerd te hebben, sloeg de witte dame het zwarte paar op g6 en kwam recht voor de zwarte koning te staan. De witveldige witte loper pende de pion op f7.

Ik heb niet alle partijen kunnen volgen door mijn (wederom) zeer moeizame partij, deze keer met zwart tegen Ronald, waarover later meer.
Zodoende weet ik niet of ik het goed gezien heb bij Outger vs Martin; eerstgenoemde stond volgens mij 2 pionnen achter, maar stond zeer actief en trok de partij uiteindelijk naar zich toe.

Van Rolf en Nico heb ik nog minder gezien; volgens mij besloten ze op een bord vol stukken al snel tot remise.

Idem dito bij Ouker vs Rob Buschman. Het middenspeel leek spannend en Rob was aardig bezig met zijn centrumpionnen. Al snel echter kozen de heren voor de vredespijp (+ nog wat sigaretten voor Rob).

Ton is net als Leo goed bezig. Na winst tegen Martin vorige week, won hij deze keer met zwart van Wim Dijkman.
Won door een combinatie de kwaliteit en toen ik later terug kwam, was dat een volle toren geworden. Wim gaf vrij snel (en terecht) op. Tegen KC5 moet dat anders.

Ronald had goed moeten rekenen in een scherpe partij tegen Ozden, die (weer) een openingsfout produceerde. Ronald kwam een pion voor, maar deed daarna de afwikkeling verkeerd, waardoor zwart nog leefde.
Ozden kreeg uiteindelijk een stelling met gelijk materiaal (qua punten) en mocht hopen op remise.
Tegen Ronald geldt echter ook 'resultaten behaald in het verleden zijn mogelijk ook garantie voor de toekomst' en zo kon t gebeuren, dat Ronald (met 45 min tijdsvoorsprong en Ozden weer minder dan 5 min en levend op increments) in een zeer goedkope paardvork/penning-val van zwart trapte met zwaar materiaalverlies tot gevolg.
Hij gaf onmiddelijk op (niet zijn stijl om door te spelen op tijdnood van de tegenstander, wat ik wel gedaan zou hebben in tijdnood van de tegenstander). Zwart dus zomaar half punt meer dan hij gehoopt had.

Jan had met zwart een drukstelling tegen Rob van Zwieten. Naar zeggen van Jan verloor hij die druk door een verkeerde paardenruil. Rob won daarna een pion, maar het respect jegens Jan was te veel om voor meer dan remise te gaan (voorzover dat mogelijk was).