Schaakclub Santpoort

10 tafels ! Wat een levendig- en gezelligheid !
En wat een hels karwei om de borden/stukken/klokken klaar te zetten; gelukkig heb ik vrijwillige assistenten, die mij helpen als ze meespelen, dank aan hen (MOM: Martin, Ouker, Menno).

Nu in willekeurige volgorde:

Jan rolde Daan vanuit de opening op. Jan (moedwillig ?!) een dubbel g-pion, maar wel druk over de h-lijn met de torens + een sterk wit paard op d5, dat elk moment dreigde op f6 binnen te vallen.
Daan deed nog f6, maar het hielp helaas niets.
Een (zeer) goede speler als Daan siert het dan ook enorm, dat hij zegt, dat Jan terecht gewonnen heeft en zelf niet goed genoeg gespeeld had.
Simple as that, chapeau !

Rob de Roode, (een van) de man(nen) in vorm, leek lang te moeten manoevreren in een op zich overzichtelijke stelling met een zwarte, doch sterke isolani op d5.
Even later was het opeens afgelopen, heb niet gezien hoe; wellicht een opmars van de zwarte a-pion ??

Een andere man in vorm, Ouker, bespeelde met zwart Menno. Menno koos voor het binnenhalenen van toren + 2 pionnen vs LP. Na ruil van nog twee lichte stukken bleef Menno zitten met een dame (dat is geen vloek), maar zijn twee torens waren ingeknot. Ouker's lichte stukken vlogen als vlinders en staken als een bij op het bord en uiteindelijk moest wit de vlag strijken. 


Wim Dijkman was trots, dat hij het goed volhield met wit tegen Peter.
Ik dacht zelf, dat Peter -net als zijn zoon- ook langdurig zou moeten manoevreren, maar daar was het ook opeens afgelopen.

Gijsbert en Ton deden niet voor elkaar onder en hun partij is altijd in evenwicht geweest. Remise.

Cees leek het met wit ook vol te houden met wit tegen Rob van Zwieten. Cees verloor weliswaar een pion, maar leek kansen te hebben.
Achteraf bleek het -volgens Cees- toch niet te houden.

Leo stierf net geen duizend doden tegen Martin. Kwaliteit achter en Martin leek het simpel af te maken, maar gaf in een overzichtelijk eindspel zijn toren (+ nog een pion dacht ik) weg en stond Leo een loper tegen een pion voor.
Dit dorst hij echter niet uit te spelen vanwege tijdsnood en kwam remise overeen.

Nico tegen onze ex-voorzitter, die in de externe behoorlijk op dreef is (afgezien van zijn ongelukkige verliespartij van afgelopen zaterdag, maar hey, het 2de won met 5.5.-2.5).
Wat was er met Nico aan de hand ? Kleine kwaliteit achter, maar speelde heel actief (en waarschijnlijk maakte Wim ook foutjes,maar wie niet bij ons ?) en dwong uiteindelijk een remise af.
Daarna waren Nico's nieren intensief bezig met het afbreken van de rondgierende adrenaline.

Ronald ging met wit weer vanuit de opening te keer op de voor hem bekende manier tegen Outger.
Outger kwam -waarschijnlijk door een offerende Ronald- materiaal voor en elk van hen zei, dat ze meerdere malen gewonnen stonden (gooi maar in alfa-zero ! Stokvis voldoet ook).
Uiteindelijk kwam men remise overeen.

Ozden met wit bestreed Mick's antwoord op e4 nu op een andere manier, maar verloor even later door het overzien van een venijnige tussenzet zijn witte pion op h4.
Daarna was het tijd voor wit om actief te spelen, waarbij wit een open f-lijn creeerde en de boel vastzette.
Wit bewaakte de open h-lijk en zwart paste ervoor op, dat de witte dame niet binnen kwam via c5.
Het leek remise te worden, maar wit -ach, toch maar de interne- wilde zien wat mogelijk was en offerde de kwaliteit.
In de allerdiepste krochten van de tijdsnood (ieder zo ongeveer een halve minuut, levend op de 10 sec increments) viel het muntje net richting zwart's kant.

Vanavond 7 partijen en volgende week 26-12 dus geen schaken !

Geef een reactie