Hoewel geen record (11 tafels), was het vanavond -gezien de vele leden, die door omstandigheden niet kunnen spelen dit seizoen (werk, sabbatical, schaatsen, niet kunnen stoppen met werken na pensioen, websiteje bouwen, nog eens druk met werk, zwart/wit lid discussie etc)- weer eens volle bak met 8 tafels.
Rob van Zwieten dacht vast "mij veel te druk" en won snel van Cees Hollaar….reglementair, omdat laatstgenoemde zijn auto niet op gang kreeg.

Jan stoomt door richting zijn mogelijk 1ste dinsdagkampioenschap (en er zal vast nog een aantal volgen, denk ik) en rolde Ton relatief eenvoudig op na snelle stukwinst in het middenspel.

Stefan en Menno zaten voor 't eerst tegenover elkaar en een spannende pot was de verwachting.
Helaas was deze partij ook relatief snel afgelopen, in het voordeel van Stefan. Menno ageerde scherp met de zwarte e/d/c pionnen direct twee velden vooruit, maar achterstand in ontwikkeling nekte hem in het middenspel.

Leo en Rolf deelden elkaar minimale prikjes uit, Leo ietsje meer, maar het was niet genoeg om 't evenwicht te verbreken.

Nico speelde met zwart dezelfde opening op 1) e4 en kwam al weer snel in de houdgreep, deze keer in die van Gijsbert.
Nico kon weinig en delfde/dolv/dolf (even vergeten wat de juiste verleden tijd uitgang is) het onderspit.

Ronald pakte 't met wit voortvarend aan tegen Ouker vanaf de opening. Ouker zoals vertrouwd in de verdediging, maar Ronald brak er doorheen en wikkelde uiteindelijk af naar een gewonnen pionneneindspel, waarbij witte promotie op de koningsvleugel niet meer te stoppen was.

Als laatste Rob Buschman met zwart bezig tegen Ozden. Wellicht deze keer weer eens een half puntje (of meer), gezien de afgelopen gezondheidsmalaise van de competitieleider.
Rob stond ook overwegender tot zet 19, maar liet op die zet wit terugkomen, waarbij wit 't roer overnam en zwart vastpende.
Door een kleine combinatie won wit een kwaliteit, maar ruilde nadien -achteraf gezien- te snel de dames, waarna zwart goed een vesting bouwde. De witte loper op h3 was voorlopig een dikke pion geworden en wit kon niet anders dan herhalen. Goed gedaan deze keer, Rob !