Een dag na 1 mei, waarop wereldwijd veel arbeiders gewoon mogen werken en kantoorlui/ambtenaren vrij zijn, gingen we weer met ons 16-en aan de (schaak)slag.

Cees en Nico waren (weer) aan het betongieten. De boel stond naar Nico's zeggen spoedig vast voor allebei en er werd tot remise besloten.

Jan en Menno mochten op herhaling tegen elkaar. Menno leek niet lekker uit de opening te komen met een losse pion op a6 en een dubbele isolani op c7 en c6.
Opeens stak er een orkaan op en was het bord practisch leeg, Jan met drie (centrum)pionnen voor een loper + ieder nog twee pionnen + ieder een toren.
Er werd besloten tot remise.

Stefan ook op herhaling tegen Rob B. Stefan wilde spel maken door een pion er tegenaan te gooien op de zwarte damevleugel, maar daar had zwart verder weinig van te duchten. In een toren/loper eindspel met nog veel pionnen op het bord, werd er remise overeengekomen.
Rob klagen, dat hij had kunnen winnen. Mmmm, zo zag t er ook niet naar uit, maar ja, als dat wel zo is, speel dan gewoon door, ook al heb je bijna 3 kwartier minder tijd. In ieder geval blij genoeg met een halfje (beter dan evt lege dop) tegen Stefan.

Gijsbert en Mick kwamen terecht in een beginnend eindspel met ieder 2 T + 1 L (ongelijkkleurig) + nog veel pionnen.
Ze konden elkaar niet veel pijn doen, remise.

Leo wikkelde tegen Ton goed af, resulterend in een gewonnen pionneneindspel.

Ronald met wit kwam aanvliegen op het zwakke veld d6 van Martin (dat gebeurt wel vaker bij Martin).
Martin is zich echter weer aan het herstellen, herpakte zich en won een stuk en daarna de partij.

Ozden ook op herhaling met wit tegen Wim Dijkman. Afgewikkeld naar een eindspel met alle zware stukken nog in het spel. Wit kon eerder de zware stukke mobiliseren tegen de koning vanwege de half open e-lijn (zwart had de half open c-lijn, maar kon daar voorlopig weinig doen).
Zwart ging tegen stoten met de pionnen in het centrum, maar dat resulteerde spoedig in pionverlies (en inmiddels tijdsachterstand, 35-45 min).
Wit moest nog manouvreren, gebruikmakend van zwart's tijdsachterstand. Toen zwart een van de twee torens afruilde, volgde spoedig verlies van een 2de pion, waarna twee witte pionnen op e en d hard naar voren speerden.

Er was ook weer eens een ouderwetse 'halen we de zaalsluittijd' partij, deze keer tussen Outger (wit) en Ouker (zwart). In een duizelingwekkend eindspel (wit paardenpaar tegen zwart loperpaar) vanwege gierende tijdnood, werden aan weerszijden fouten gemaakt, wat 't enorm leuk maakte voor de omstanders.
Ouker leek te gaan winnen, maar uiteindelijk bleef er voor hem slechts een koning en loper over. Remise in deze enerverende pot.

Geef een antwoord