Schaakclub Santpoort

Ik dacht ook dat….ik het programma af had, maar om 19:25 uur meldde Barry zich ziek. Gelukkig geen 3 last-minute afmeldingen, zoals voor Ouker vorige week.
Cees Hollaar sprong nog net geen gat in de lucht met zijn zuurverdiende Oneven-punt, maar vond het wel lekker om twee uurtjes onze enige belangstellende toeschouwer te zijn.

Cees Heeremans kwam een stuk tegen een pion voor tegen Outger. Laatstgenoemde hield al rekening met een nul, maar ging aktief in de tegenaanval, waardoor Cees het 'moeilijk' kreeg.
Hij zag 't (weer) niet zitten en bood remise aan, met beide handen aangegrepen door Outger.

Leo leek met wit gelijk op te gaan tegen Jan, maar dat was optisch bedrog. Jan zette zijn stukken thematisch goed neer op de juiste velden, won de kwaliteit (en nog een pion) en Leo kon met een gerust hart (dat er niets meer te halen viel) naar de bar.

Mick speelde met zwart zijn voorlopig laatste competitiewedstrijd dit seizoen tegen Ouker. Een andere opening met zwart en een defensieve opstelling van wit zorgden niet voor veel vuurwerk op 't bord. Dit werd ook snel remise.

Rob met wit tegen Rob bleef een bord vol stukken. Witte Rob kreeg op een gegeven ogenblik nog twee paarden op f5 en g5, maar een van de twee kreeg al snel met de sporen en moest terug naar zijn witte stal.
Op een bord met nog veel stukken werd remise gegeven.

Rolf dacht, "dat doe ik ook" en bood (weer) vroeg (zet 20 deze keer) remise aan. Martin nam aan.

Tussen dit trio van remises speelde Dick een puike aanvalspartij tegen Gijsbert. Vanuit de opening werd laatstgenoemde met zwart vastgezet op de damevleugel en kreeg aanvalsgolven op de wkoningsvleugel over zich heen.
Kon hij 't houden/niet houden/wel houden ?
Uiteindelijk won Dick's wil om te winnen.

Ook scherp was 't bij Wim G tegen Ronald. Er werd al vroeg gemarcheerd met de pionnen op de damevleugel. Zwarte vrijpion op c3 en witte vrijpion op c6 in het vroege middenspel.
De zwarte pion was echter gedoemd. Wit won nog een tweede pion in een D+L eindspel. Toen de dames afgeruild werden was het simpel voor wit.

De andere Wim (D) speelde met wit tegen ondergetekende, die eigenlijk geen zin had om te spelen vlak na vakantie
Tegen Wim D kan je echter niet weigeren.
Na een voorzichtig begin, waarbij Wim aangaf dat zwart gewonnen zou staan (dat zag ik totaal niet en volgens mij zag Wim spoken), kreeg Wim een witte pion op e5, die voelde als een choke op de keel voor zwart (zware stukken afgesneden.
Hierdoor moest zwart in de verdediging en kon door doublering van de torens op de 7de rij de vesting vooralsnog houden.
Wit/Wim met nog 2.5 min op de klok durfde de stelling niet uit te spelen om te kijken of er nog wat in zat. Zwart was beperkt tot niets doen. Remise

Geef een reactie