Nog een achterstallig stukje over ronde 6. Beetje laat door drukte, maar wilde wel iets schrijven vanwege het opmerkelijke klokkenspel voorafgaande aan de partijen (waarvan ik me niet zoveel meer herinner).

Ik deed de reguliere kast open, mmm weinig klokkenkoffers, OK zal wel. Oh, alleen maar DGT 2000's, hoe stel je het Fisher-tempo op deze in ? Ik (en paar anderen snapten het niet).
Het gloeilampje ging pas later branden in ieders hoofden; rond 2000 had je nog wel Fischer, maar (nog) niet zijn tempo.
Klokken bij de borden (sommigen waren al begonnen) weer innemen en uiteindelijk de DGT2010's gevonden in kast 1.
Dat gebeurt ons niet meer ! Wel met bijna 15 min vertraging begonnen en dan krijg je gegarandeerd minimaal 1 halen-we-de-zaalsluitingstijd-nog-wel partij (die eer viel te beurt aan Rob B en Gijsbert deze week).

Wim Gravemaker had hele partij het actievere spel tegen Ouker. Ouker groef zich aanvankelijk met zwart in op rijen 8/7/6. Nadien een beetje los, maar de belegering door Wim's witte troepen was al aan de gang.
Ouker had echter, niet onverwacht, beton in zijn stelling gegoten en Wim moest rondom manouvreren om uiteindelijk zwart dol te kunnen draaien. Pionnen gingen verloren en daarna velde volgens mij de klok het eindoordeel over zwart in een verder verloren stelling.

Dick, sinds zijn lidmaatschap blijft hij verbazen. Wat eet/drinkt hij ? Welke vakantieoorden bezoekt hij ? Wat zijn zijn hobby's ?
In ieder geval leverde hij weer een puike partij af tegen Jan. In het uiteindelijke toreneindspel stond hij volgens mij een pion voor; in dat geval was het iig niet genoeg voor winst (dat heb je ook niet zomaar binnen tegen Jan).
Jan, zo ridderlijk en bescheiden als hij is, zei dat wit gewonnen stond, maar dat hebben Dick en de rest iig niet gezien.

Wim Dijkman en Ronald speelden weer een scherpe pot, beiden vol in de aanval en vooral niet rokeren.
Zwart (Ronald) sloeg echter als eerste toe op de koningsvleugel en veroverde een pion. Nadien ging volgens mij nog meer materiaal verloren voor Wim en won Ronald spoedig.

Outger won volgens mij al vroeg in de partij tegen Nico materiaal (kwaliteit of stuk, weet ik niet meer). Ook hier was het vrij snel afgelopen.

Ton, Leo, sorry, weet me jullie partij van 2 weken terug niet meer te herinneren. Gelukkig ook, anders zou ik wellicht voor raar uitgemaakt worden, als ik me alle partijen zou weten te herinneren.
Ton won !

Cees Heeremans tegen Stefan, ja die weet ik nog wel. Zij waren om 20:30 al klaar, omdat Cees al in de openingsfase een stuk weggaf.
Voor Cees een van de redenen om even een schaaksabbatical op te nemen.

Rogier speelde met wit verdedigend tegen Rob van Zwieten. Wit kreeg een aanval op de damevleugel over zich heen, verloor de kwal en uiteindelijk de partij.

Martin leek aanvankelijk de partij onder controle te hebben tegen Ozden (zwart).
De damevleugel ging op slot, maar zwart kon beslissend al zijn zware stukken (alledrie) snel omgroeperen naar de koningsvleugel en deze openrijten met de witte koning nog in het midden (ook de zwarte koning had een stapje naar voren gedaan en niet gerokeerd). I.c.m een gevaarlijk paard op c4 (met de nodige combinatiedreigingen (op e3 inslaan)) was de pionnenrol van zwart op de koningsvleugel beslissend.

Tot slot de eerdergenoemde halen-we-de-zaalsluitingstijd-nog-wel partij. De zaalsluitingstijd van 23:30 werd niet gehaald en er werd in de bar verder geschaakt. Aanvankelijk leek Rob B (wit) tegen Gijsbert de overhand te hebben (geruchten gingen, dat hij zelfs gewonnen stond), maar wat t ook zij, zwart herpakte zich met een tegenaanval van zwarte dame op b2 en bracht de witte verdediging van zijn a propos.
In uiteindelijk toreneindspel met 1 (of 2 ?!) pion(nen ?) voor wist zwart na wat zweten te promoveren en de partij naar zich toe te trekken

Geef een antwoord