Schaakclub Santpoort

Jan kwam een pion voor tegen Rob Buschman op de damevleugel. Rob werd op beide vleugels overlopen. Op de koningsvleugel was de witte dame een enorme horzel en op de damevleugel bestormde hij de zwarte koning met zijn pionnen en beide torens, totdat de zwarte koning op de tocht stond.
Wit pakte uiteindelijk met zijn dame een paard op de koningsvleugel, welke niet teruggepakt kon worden door zwart op straffe van mat door de torens/pionnencombo op de damevleugel.
Mooi stereo gespeeld door Jan.

Ozden bereikte niets tegen Leo en mocht lichtelijk blij zijn met Leo's remisaanbod in het Dame/enkele toreneindspel.
Wit hoopte op Morphy-Isouard, maar Leo deed Df6 ipv Pf6. Ozden kreeg wel de betere stelling in het vroege middenspel (loperpaar en zwart achtergebleven pion op d6), maar kon dat niet verder verzilveren.
Remise; Leo, speel volgende keer gewoon door en kijk wat er mogelijk is,

Wim ging voor de kill met zwart tegen Rob van Zwieten. Voor Rob het wist, zat zijn koning tegen twee zwarte bauern op f2 en e3 aan te kijken en moest zijn toren geven. Het duurde daarna nog eventjes, maar Wim verzilverde uiteindelijk zijn materiele voorsprong.

Dick trok met wit weer ten aanval, deze keer tegen Martin. Leuk om zulke spelers op de club te hebben. Dick gooide er een stuk tegen aan tegen ik geloof 2 pionnen. Martin (weer zijn loper op c8 lange tijd niet goed kunnen ontwikkelen) verdedigde uit alle macht zijn koningsfort. De witte aanval ebde weg en uiteindelijk kon Martin met D+L tegen dame de partij afmaken.

Cees Hollaar en Outger speelden een gelijk opgaande partij, waarin het evenwicht nooit verbroken leek te zijn. Uiteindelijk remise, keurig van Cees.

Rolf trok met bravoure ten aanval tegen Stefan, gooide er wat materiaal tegenaan. Stefan kon dit echter gemakkelijk verdedigen en weldra had wit niets meer dan alleen materiaalachterstand.

De halen-we-de zaalsluitingstijd-vanavond partij van deze week werd gespeeld tussen Nico en Gijsbert.
Nico kwam een pion achter, veroverde deze weer terug om deze weer door een foutje in een enkel paardeneindspel weer te verliezen. Uiteindelijk gingen de heren behalve diepe tijdnood (Gijsbert meer tijdnood) een eindspel in met Gijsbert een enkele pion en paard en Nico een paard. Normaliter zou dit in de meeste gevallen remise zijn, maar deze keer niet. Hop hop hop zwart Gijsbert-paardje in galop en Nico zag t even niet meer (wel minder). Gijsbert presteerde het om zijn pion toch nog te laten promoveren. De concierge van het Polderhuis stond al ongeduldig te wachten.

Geef een reactie