Afgelopen vrijdag moesten wij thuis spelen tegen Chess Society Zandvoort/de Jopen met 2 invallers te weten Robin Looijer en Martin Bender. Op bord 3 kreeg Douwe van Rees een remise aanbod en vroeg mij of hij dat kon accepteren en ik zei tegen hem dat hij dat meteen moest doen, omdat zijn tegenstander de sterkste speler van Chess Society was.
Als 2e was Ronald Hoekstra klaar 1,5-0,5 voor ons. Ik zag dat ronald beter stond en toen ik weer bij hem kwam kijken stond hij een stuk voor, einde oefening.
 

Daarna was het de beurt aan Ozden Tuna, die op bord 1 speelde. Hij stond redelijk gelijk, maar toen maakte zijn tegenstander een foutje en verloor een stuk, weer einde wedstrijd, 2,5- 0,5 voor ons. Daarna bood mijn tegenstander remise aan en ik accepteerde dit. 3-1. Leo Kruisselbrink zat op bord 6. Ik zag dat hij erg veel tijd had geinvesteerd. Hij had nog 'n zet of 10 nodig en had nog maar 9 minuten over. Helaas verloor hij daardoor. 3-2.
Wim Dijkman zat op bord 2. Ik vertelde hem dat hij remise mocht aanbieden, omdat ik zag dat Martin Bender op bord 8 zou gaan winnen, maar Wim vond dat hij beter stond(wat ik niet vond), maar toen ik terug kwam van een sigaretje roken zag ik dat hij gewonnen stond en even later stond het 4-2.
Robin Looijer, die op bord 7 had plaatsgenomen, kwam eerst iets minder te staan, maar hij bleef vechten en toen het einde nabij kwam, stond hij zelfs iets beter. Het werd echter remise 4,5-2,5.
Martin Bender die op bord 8 had plaatsgenomen stond totaal gewonnen. Hij had nog 4 minuten over om het uit te vluggeren. Tot mijn verbazing tikte de tijd weg en hij verloor op tijd. Ik wilde hem wel toeschreeuwen, dat hij moest zetten, maar dat mag natuurlijk niet en hij verloor omdat zijn vlag was gevallen. Ik vroeg hem na de wedstrijd waarom hij niet gezet had en hij vertelde mij dat hij dacht dat hij nog een kwartier extra kreeg, maar die had hij al verbruikt.
Bij deze bedank ik onze invallers op onze eerste overwinning en dat er nog velen mogen volgen.

Geef een antwoord