Schaakclub Santpoort

Op zondag 9 februari werd er in het Jan Ligthartgebouw gestreden om de titel Schoolschaakkampioen van de gemeente Velsen. Van de verschillende basisscholen uit de gemeente Velsen hadden er in totaal 15 teams zich ingeschreven voor de strijd. Het zal u niet verbazen dat er tijdens zo’n kampioenschap ook veel kinderen van onze club hun school vertegenwoordigen.

 De Bosbeekschool uit Santpoort-Noord had drie teams ingeschreven. Zowel het eerste als het tweede team bestond uit spelers die niet alleen op school schaken, ook allemaal lid van SC Santpoort zijn. Veel spelen loont, bleek ook deze middag weer, want de Bosbeek 1 won overtuigend alle 7 wedstrijden en dus het kampioenschap, en het tweede team eindigde op een mooie derde plek.

Van De Beekvliet hadden zich 3 teams ingeschreven waarvan er 4 kinderen ook echt bij de club spelen, 6 hebben er schaakles op school (van Wim-Laurens) en 2 spelen alleen thuis wel eens een potje. Het verdelen van al deze talenten over de 3 teams is nog een lastige klus maar uiteindelijk toch een keuze kunnen maken en konden de kinderen vol enthousiasme aan de slag.

 De meegekomen ouders hadden een soort thuisbasis gemaakt in de kantine zodat de kinderen tussen de partijen door weer op krachten konden komen met donald duckies en wat lekkers. In het eerste team hadden we al onze toppers gestopt en zij maakten hun reputatie meer dan waar. Ze moesten alleen hun meerdere erkennen in het eerste team van de Bosbeek, dat zich aan het einde van de middag schoolschaakkampioen van Velsen mocht noemen, maar wonnen alle andere rondes met vlag en wimpel zodat ze verdiend tweede werden met 6 uit 7. Ook de kinderen van de andere twee teams hadden een mooie schaakmiddag. Sommige deden voor het eerst mee en dan is een potje spelen met de klok en alle schaakregels nog best lastig en andere hadden al wat meer ervaring en konden zo elkaar mooi helpen. Uit eindelijk haalde beide teams 3,5 punt uit 7 rondes maar eindigde Beekvliet 3 met een half bordpunt meer net voor Beekvliet 2.


Al met al een hele mooie schaakmiddag waarvan iedereen voldaan huiswaarts keerde. Nu maar hopen dat er naast Bosbeek 1 ook een plekje is voor Beekvliet 1 op het Noordhollands kampioenschap op 22 maart in Krommenie.

Klik voor meer foto's hier

Geef een reactie