Van Rob Buschman:
Op zondag 30 juli 2017 heb ik met Navarone van der Star om 10.00 uur afgesproken om mee te doen aan het Santpoorte kroegloperstoernooi. Twee weken daarvoor mailde hij mij of ik met hem een koppel wilde vormen en dat wilde ik wel.

Zijn rating werd in eerste instantie gezet op 1200, omdat hij al zeker 5 jaar niet meer voorde bond gespeeld had. Dit wilde ik echter niet omdat ik dan bord 1 moest spelen en vroeg daarom aan Hans of hij de rating van Navarone wilde verhogen naar 1650, hetgeen ook geschiedde.

De eerste ronde speelden we tegen een 2300 en 2200 speler. Ikzelf speelde een gedegen wedstrijd, maar na een gelijke stand verslikte ik me en gaf daarna meteen op. Navarone speelde een puike partij en verdiende om te winnen, maar kwam helaas niet de tijdnoodfase door en verloor.

Dit was zijn en mijn laatste verliespartij. Navarone haalde daarna 5 overwinningen en speelde er 1 gelijk tegen Martijn de Roode. Ikzelf won daarna 1 partij en speelde de rest gelijk. Doordat ik dacht dat de matchpunten belangrijk waren dan de bordpunten heb ik zeker 1 punt te weinig gescoord, anders hadden we nog hoger gestaan.

Ondanks de vele biertjes (2 per ronde) heb ik goed gespeeld, echter Navarone speelde uitstekend, dus alle eer aan hem. Doordat we 9 bordpunten en 11 matchbordpunten hadden eindigden we overall op plaats 8. Daardoor werden wij de beste Santpoorters en ontvingen wij de ratingprijs tot 1650.

Ik hoop dan ook volgend jaar weer met Navarone te mogen spelen en wederom veel bier te nuttigen.