Schaakclub Santpoort

Wij (Daan Bas en Sjoerd) hebben in Tilburg een weekendtoernooi gespeeld. Het was op het eind van de zomervakantie en dus een mooie afsluiting.

Sjoerd speelde in de C-groep (tot 1600 rating) en Bas en Daan in de B-groep (van 1550 tot 2000 rating). We wilden in het midden eindigen. De eerste ronde moest Sjoerd tegen de nummer 1 gerated, en verloor. Bas moest tegen bijna 1600. Hij had remise met een mazzeltje, hij stond namelijk slecht en zijn tegenstander bood toen remise aan. Daan moest tegen 1850 en met een gelijke stelling gaf zijn tegenstander een toren weg en dus de partij.

De volgende wedstrijd verliep beter. Sjoerd won, Bas won voor de eerste keer van 1900+, en Daan had remise.
De derde ronde won Daan, Bas verloor van 1900 wat geen schande was en Sjoerd verloor.
De ronde daarna legde Bas vast dat hij tegen 1900 kan winnen, Daan had remise en Sjoerd won.
De vijfde ronde had Daan tegen bijna 1900 gewonnen, Bas z'n tegenstander was ziek en kreeg dus een punt en Sjoerd won.
De laatste ronde had Daan remise tegen 1900, Bas verloor en Sjoerd won voor de derde keer op rij. Al had zijn laatste tegenstander al heel wat biertjes op, hij had toch een goede partij gespeelt.

Bas eindigde op 2,5 punten uit 5 tegen gemiddeld 1850. Hij eindigde bij de bovenste kwart
Sjoerd haalde 4 uit 6 tegen ongeveer 1400. Hij werd gedeeld 5e
En Daan haalde 4,5 uit 6 tegen gemiddeld 1880, waarvan iedereen boven de 1850 rating, ook had hij alles met wit gewonnen en met zwart remise. Hij werd 4e en gedeeld derde.
Geen slechte score.

Het was een erg leuk toernooi met zeker genoeg tegenstand. Het was goed  georganiseerd en je kon er een hotel dicht in de buurt krijgen.

 

 

Verslag: Daan Haver

 

Foto's: website www.stukkenjagers.nl

Geef een reactie