Allereerst Ouker nog beterschap gewenst en dat hij snel mag terugkeren in ons midden na de operatie deze week.
Aangezien ook de backup van Ouker vanavond niet speelde, voelde ik me vrij even een verslagje te maken, aangezien er behoorlijk wat mensen toch uit kijken naar 't wekelijks stukje proza.

Het begon al goed, doordat Cees Hollaar's tegenstander niet kwam opdagen; hij werd alsnog ingedeeld tegen Elmar en na pionwinst won hij dan ook van hem.
Cees bewijst, dat hij eager is om eindelijk ook eens tegen de subtoppers en toppers te mogen spelen in deze competitie (bijvoorbeeld tegen Gijsbert).
Een clashje van twee Titans vond plaats tussen Stefan en Rob. Voorzover ik kon zien, was 't een wilde flipperkastpartij; overal leken bij tijd en wijle stukjes hout in te staan. Uiteindelijk besliste Rob met drie pionnenmusketiers op de koningsvleugel deze spectaculaire partij.
Dan Mick met zwart tegen -hoe heette hij ook alweer- Ivan. Mick's opening leek niet helemaal uit de verf te komen. Alle pionnen stonden volgens mij nog op 't bord en dan nog lekker ingeschoven. Ivan bood remise aan, Mick speelde nog even door (iets van wel ongeveer 2 zetten) en bood daarna zelf remise aan.
Outger tegen Gijsbert; Outger leek toch wel een drukstelling te hebben met een verre vriipion op d6, gedekt door een raadsheer op g3. Typisch een stelling om te proberen de tegenstander verder te verwurgen en kijken of ie uiteindelijk bezwijkt.
Outger bood remise aan.
Rolf tegen Cees Heeremans; niet veel gezien van deze partij, maar volgens mij won Rolf (onder voorbehoud, aangezien ik Cees weer hoorde verzuchten, dat hij 't na een tijdje niet meer zag). Mocht 't remise zijn geworden, zal ik 't corrigeren in dit verslag.
Een andere clash, nu tussen Wim Gravemaker en Jan Geus, die 't steeds leuker begint te vinden bij Santpoort. Wim speelde zijn vertrouwde opening met wit, won een pion en schoof de partij met kleine, maar rake zetjes gedecideerd uit.
Ozden verloor in de opening tegen Rob van Zwieten -door het overzien van een standaardwending- direct zijn witte e4-pion. Dat was even wakker worden voor Ozden. Wat doe je in dat geval ? Proberen de tegenstander bezig te houden/onder druk te zetten en dat met snelle zetten.
Wit leek een veelbelovende aanvalsstelling te hebben op de koningsvleugel, maar dat was optisch. Het hoogst haalbare was een toreneindspel met een pion minder op de koningsvleugel (3 tegen 2). Ozden bood dan ook remise aan en Rob nam dat meteen aan.

Geef een antwoord