Schaakclub Santpoort

Weer een goede opkomst. De familie Swier ging tevreden naar huis. Henk Swier versloeg met zwart Wim Dijkman en Gerard Swier versloeg met zwart Rob de Roode. Natuurlijk gaan er dan fouten aan vooraf, maar het werd knap afgestraft. Rob van Zwieten had het makkelijker met Rolf Kooijman. Rolf lette niet goed op, stuk weg, partij weg. Rob Buschman tegen Richard Dietvors een snelle remise. De remise van Ivan Ivanov tegern Wim Gravemaker duurde een stuk langer. Ivan speelt steeds beter en het spel van Wim is bekend.  Dat Wim met herhaling van zetten naar een remise vluchtte was frappant. Wat remise had moeten worden was de partij van Mick Mulder tegen Nico Schumacher. Opeens kwam Mick in een gewonnen eindspel. Mick drsait prima mee. Ouker de Jong tegen Cees Heeremans en Leo Kruisselbrink tegen Outger Baron kwamen in een eindspel met 1 pion meer. Dat was wel een vrijpion. Daar moest de zwarte koning bij blijven en de witte koning kon gaan waar hij wilde. Verder verzet was niet meer nodig. Martin Bender trok ten aanval tegen Nicolai Drel. Aanvallen is vaak de beste verdediging maar deze keer niet. Konings pionnen naar voren en dan de loper op a3 posteren doet de wenkbrauwen fronsen. Nicolai schrok niet echt. Punt voor Nicolai. Gijsbert de Bock ging als eerste met een punt naar huis maar die was dan ook oneven.

We beginnen naar het eind van de competitie te gaan. Daarna nog bekeren en rapidpartijen. Uurpartijen dus en zelf te kiezen hoeveel.

Het schaatsseizoen is weer over en Ger Kemper speelt nu weer mee  Het tennisseizoen begint weer en over twee weken komt Rob van Zwieten niet meer. Ouker de Jong

Geef een reactie