Door het eindejaarstoernooi volgende week dinsdag 25 juni, kwam de Zomercompetitie snel ten einde, toch zijn er in totaal 9 wedstrijden gespeeld.

Koploper Ivan Ivanov rekende af met op dat moment de nr.2 Gerard Swier, toch was de spanning het kampioen kunnen worden teveel voor Ivan, hij verloor van Ouker de Jong en Richard Dietvors die voor hun laatste kans vochten! Leo Kruisselbrink verloor zijn eerste 2 partijen en besloot aan het bier te gaan, dat was verleden week goed bevallen en warempel Gijsbert de Bock was het haasje! Ouker had al 2 maal verzocht oneven te zijn, de laatste ronde was hij dus op verzoek oneven toen plotseling Stefan Fokkink binnen kwam lopen, toen mocht hij tegen Stefan, Ouker stroopte de mouwen op en wist Stefan op tijd te verslaan! Proficiat!

Ger Kemper begon met 3 uit 3, toen 0 uit 3 om de laatste ronde weer 3 uit 3 te halen, het zogenaamde jojo effect dus, het was alles of niets, hoort ook wel bij Ger.

Bij Michel van Royen oud Santpoort lid was het weer gaan kriebelen en kwam eens kijken op de 1 na laatste speelavond van het seizoen, hij mocht gelijk tegen Wim Dijkman die voor het eerst van zijn leven van Michel won, zo begroeten wij onze nieuwe leden niet Wim! Cees Hollaar mocht 2 maal tegen Martin Bender en besloot na 2 nederlagen weer huiswaarts te keren, het blijft een lastig spelletje dat schaken en dan ook nog met maar 25 minuten op de klok!

Richard had samen met Ouker en Ger een hele goede avond met 100% en eindigden daarmee gezamenlijk op de eerste plaats, ook Gerard werd eerste, mede dankzij zijn schitterende overwinning in de laatste ronde tegen Rob Buschman!

Volgende week eindejaarstoernooi onder leiding van Stefan, wel graag van te voren aanmelden als je komt, dat kan bij Stefan of ondergetekende, ook de prijzen worden dan uitgereikt van de Zomercompetitie en de interne van groep 1 en 2.

Tot volgende week aanvang 20.00 uur

Gerard Swier