Schaakclub Santpoort

Wederom heeft het 4e van Santpoort weer toegeslagen en won met 3,5-2,5 van Kennemer combinatie 8J
 
Op bord 6 won als eerste Leo Kruisselbrink. Na 2 ongeveer 1,5 uur spelen verloor zijn tegenstander een stuk en dat betekende een mooie overwinning van Leo. 1-0. 
Daarna kwam Douwe van Rees op bord 2 aan een gedegen overwinning. Hij won de Dame van de tegenstander tegen een toren en een loper en maakte het karwei vakkundig af 2-0.
 
Daarna zag ik dat Nico Schumacher op bord 5, door een paar goede zetten een kwaliteit, en daarmee de partij kon winnen, maar door een foute inschatting van Nico verloor hij een stuk in plaats van een kwaliteit.
Jammer voor Nico, vooral omdat dat de vorige externe partij ook was gebeurd. 2-1
Rob Buschman op bord 3 speelde tegen de hoogste raiting en tevens de oudste van het team en won redelijk gemakkelijk van zijn tegenstander 3-1.
Nu was een half punt voldoende voor de overwinning.
 
Martin Bender de man in vorm verloor doordat hij zijn loper liet opsluiten. Hij vocht nog even door, maar het verlies was een feit. 3-2.
Nu was het de beurt aan Ouker de jong op bord 1. Er werd hem geattendeerd, dat als hij remise aanbood, wij zouden winnen, maar zijn tegenstander weigerde in eerste instantie.
Ouker kwam steeds beter te staan en stond eigenlijk gewonnen, maar in belang van het team bood hij wederom remise aan, wat zijn tegenstander niet kon weigeren.
Dit is de echte teamgeest Ouker. Eindreslutaat 3,5-2,5.
Wederom een overwinning voor het vriendenteam.

Geef een reactie