Schaakclub Santpoort

Schaakclub Santpoort geeft visitekaartje af

Drie jonge talentvolle spelers van schaakclub Santpoort hebben in de week van 2 tot en met 7 mei de lokale eer verdedigd in 9 partijen op het Nederlands kampioenschap voor jeugdspelers. In Rijswijk vond het driedaagse NK plaats in de D-categorie. In de algemene groep mocht Ilias van der Lende aldaar met 50 deelnemers strijden om het eremetaal. Bij de meisjesgroep met 30 deelneemsters deed Nina Schumacher een gooi naar een hoge klassering. In dezelfde week werd in Schagen het zesdaagse kampioenschap in de A, B en C-categorie afgewikkeld. Bij de C meisjesgroep met 16 deelneemsters was Nathalie van der Lende vertegenwoordigd. Alle drie de spelers hadden hun plaatsing voor dit gesloten toernooi afgedwongen door eerder in het jaar Noord-Hollands kampioen te worden.

Nathalie speelde een uitstekend en degelijk toernooi in het pittoreske Schagen. In het loodzware veld behaalde zij een score van 5 uit 9. Dit was goed voor een gedeeld zesde plaats. Slechts 3 partijen tegen de absolute topspeelsters gingen nipt verloren, 2 partijen moest ze remise toestaan en alle overige partijen wist ze overtuigend naar zich toe te trekken.

In Rijswijk wist Nina zich goed te handhaven in het geweld. De aanvallende motor kwam in de loop van het toernooi goed op gang en er werd een sprint ingezet die haar uiteindelijk op een score van 4 uit 9 bracht. Dit leverde een zeer verdienstelijke gedeeld 19-de plek op.

Ilias, vorig jaar als E-speler reeds als zesde geƫindigd bij de D-categorie was vooraf een van de kanshebbers voor een hoge klassering. Hij speelde een spectaculair toernooi. Na een wat stroeve start wist hij, naarmate het toernooi vorderde en de tegenstand steeds zwaarder werd zijn niveau op te schroeven en werden enige toppers gedecideerd weggezet. Ilias wist uiteindelijk zijn score van vorig jaar te evenaren, 6 uit 9 en werd daarmee gedeeld 5-de.

Alle drie spelers van SC Santpoort hebben weer eens landelijk hun visitekaartje afgegeven. Aangezien allen zo jong zijn dat ze volgend jaar nog een keer in dezelfde leefdijdscategorie mogen uitkomen biedt dit veel perspectief voor de toekomst. SC Santpoort, spelend in het Polderhuis te Velserbroek, behoort inmiddels tot de selecte groep schaakclubs met een uitermate succesvolle en brede groep jeugdspelers. Er is op alle niveaus nog altijd plaats voor enthousiaste kinderen die ook graag willen schaken. GeĆÆnteresseerden kunnen contact opnemen met voorzitter G. de Bock (023-5491820) voor nadere informatie.

Geef een reactie