Schaakclub Santpoort

afgelopen vrijdag 17-4-09 moesten wij spelen om het kampioenschap en/of  degene die zou winnen zou in ieder geval promoveren. Gerard Swier had al vooruitgespeeld en wist nadat hij uitstekend uit de opening kwam niet winnend af te sluiten en het werd uiteindelijk remise. Dit was toch wel een kleine domper voor ons team, omdat zijn rating niet al te hoog was(ongeveer 1350). Onze 2e domper was dat Ivanov niet mee kon spelen omdat hij wederom moest werken. Heel erg jammer dat Iwan dit seizoen geen enkele wedstrijd heeft kunnen meespelen. Ook Hans kon niet meespelen omdat hij teveel invalbeurten heeft gehad in het 2e en in leiden. Onze 2 invallers waren Daan Haver (bord 1) en Bas Haver (bord 8).

Ronald Hoekstra speelde op bord 7 en stond al na ongeveer 9 zetten gewonnen. Hij liet zijn tegenstander nog even spartelen en sloeg klokslag 10 uur genadeloos toe, wat ons 1e punt betekende. Vlak daarna won ouker een stuk en sloeg een kwartier later ook hard toe. Dus 2,5-05 voor ons en we zouden ze wel even verpletteren, dachten wij.

Daarna kwam er een puntendeling tot stand op bord 3 met Wim Dijkman. Na een zet of 10 zei Wim nog dat zijn tegenstander niet kon schaken, wat helaas niet waar bleek te zijn.

Daarna verloor Bert Stangenburger jammerlijk, mede in verband met tijdnood en de kansen begonnen te keren. Inmiddels was de stand nog wel 3-2 in ons verdeel. de drie nog resterende partijen. Een van de gebroeders Haver, wie weet ik niet meer stond totaal gewonnen, maar blunderde echter een toren weg zodat deze winstkans ook weg was en de andere Haver verloor gewoon zodat we plotseling 4-3 achter stonden. De laaste die nog bezig was, was Rob Buschman en hij mocht geeen remise accepteren. Rob heeft in het middenspel nog wel iets beter gestaan, maar op het einde stond hij zeker niet meer beter en nadat zijn tegenspeler remise aanbood ging Rob naar onze wedstrijdleider Martijn de Roode toe en vroeg of hij remise mocht aannemen hetgeen hij met ja beantwoordde omdat we aan 4-4 toch niet meer genoeg hadden om te promoveren. Bij deze wil ik de broetjes Daan en Bas Haver nog bedanken voor het invallen in ons team.

Geef een reactie