Schaakclub Santpoort

 

Afgelopen zaterdag was de eerste van vier wedstrijddagen in de meesterklasse A en C bij de jeugd. Na het kampioenschap afgelopen seizoen in de promotieklasse speelt Santpoort voor het eerst in de geschiedenis in de meesterklasse A. Spelers tot en met 20 jaar nemen deel aan deze zeer sterke clubcompetitie en de verwachting is dat het voor Santpoort, gezien de leeftijd van onze teamleden, heel moeilijk zal worden om zich te handhaven. Van de 16 teams hebben er maar liefst 8 een gemiddelde teamrating van boven de 2000 waarbij de drie topteams zelfs over een gemiddelde rating beschikken van 2200+ .

 

In de 1e ronde nam het team het op tegen Messemaker 1843 uit Gouda. Ilias, Wim Laurens, Nathalie en Kevin verloren in hun debuutwedstrijd in de meesterklasse A helaas na een lang gevecht met 3-1. De 2e ronde werd aangetreden tegen het ervaren Almelo. In deze wedstrijd haalden wij ons 1e punt door een 2-2 gelijk spel. In de tussenstand staat Santpoort nu op een gedeelde 12e plaats. De volgende ronde wordt er gespeeld tegen de Pion uit Roosendaal. Wij hopen op een overwinning in deze wedstrijd zodat we de kans op handhaving in eigen hand houden.

 

De C-junioren speelden de eerste wedstrijd van hun kampioenschap tegen D4 uit Oosterhout; de kampioen van vorig jaar in de meesterklasse D. Deze tegenstander met een gemiddelde teamrating van 1954 was duidelijk een maatje te groot voor Daan, Bas, Bastiaan en Robin Anne maar onze spelers deden het heel goed, gaven lang partij en de uiteindelijke nederlaag van 3,5-0,5 was zelfs geflatteerd.

 

De tweede partij tegen het veel minder sterke Amersfoort werd vervolgens overtuigend met 3,5-0,5 gewonnen wat na de eerste dag een keurige 12e plaats (in deze klasse nemen 24 teams deel) betekent

 

Op 4 oktober gaan we weer naar Amersfoort voor de 2e ronde. Dan zal ook ons d-junioren team aan hun eerste wedstrijddag beginnen in de meesterklasse D.  

 

 

Geef een reactie