Schaakclub Santpoort

Zaterdag begon voor het C-team de Jeugd Club Kampioenschappen van 2010. 
De verwachting was dat de eerste ronde voor Bas Haver, Daan Haver, Brian Möllenkamp en Dave Looijer relatief eenvoudig zou zijn. Dit liep echter anders dan verwacht. Na een uur of twee spelen was Brian als eerste klaar. In een gelijkwaardige stelling zag hij niet hoe hij verder moest komen, en dus was remise logisch. Kort erna zette Dave het team op voorsprong. Bas en Daan hadden bijna de volledige speeltijd van 4 uur gebruikt, maar helaas lukte het niet om samen het gewenste punt binnen te halen. Bas kwam tegen Tim Yue in een verloren pionneneindspel terecht, terwijl Daan na lang vechten het niet wist te houden met zijn Dame tegen de 2 Torens van Hidde Dijkstra. Voor een plek in de top moest het team dus direct in de achtervolging.
De tweede tegenstander van de dag was NW Veluwe, een samenwerking tussen enkele clubs uit Putten en Ede (?). Deze ronde verliep een stuk soepeler. Dave kwam al snel wat materiaal voor te staan, en speelde het soepel uit. Ook Brian had een relatief eenvoudige middag, en kon ook een vol punt aantekenen.

 
Daan revancheerde zich voor zijn ochtendpartij. Met een mooie combinatie wist zijn tegenstander nog een pionnetje voor te komen, maar hierna sloot Daan de zwarte loper vakkundig op, en beëindigde de partij fraai.
 
26. Tad1 Txd1
27. Pxf7+
1-0 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bas had hierna nog maar weinig tijd extra nodig om ook zijn partij te winnen.
Op 16 oktober worden de volgende partijen gespeeld, ook het D-team kan dan aan de eerste drie van de in totaal 9 rondes gaan beginnen.

Geef een reactie