Na 4 ronden gaat verrassend Wim Dijkman aan kop, met nog 2 ronden te gaan gaat Wim samen met Nikolay en Richard uit maken wie zich weer een heel jaar Zomerkampioen van Santpoort mag noemen. In de eerste ronde ging Drel in de slotfase onderuit tegen Henk, Richard maakte een fout in de opening tegen Gerard wat een pion kostte en uiteindelijk de partij. Een ronde later tegen Henk moest Richard weer zijn hoofd buigen het was niet zijn avond. Mick ontwikkeld zich stormachtig en gaf eerst Gijsbert en een ronde later Ouker het nakijken. Ivan had Buschman in een wurggreep maar kon net niet de genadeklap geven, tegen Gijsbert lukte dat een ronde later wel. Ouker opende tegen Wim Dijkman met b3, Wim reageerde niet goed en Ouker kon zomaar een pion pakken, Ouker liet dat na en gaf daarmee het centrum en uiteindelijk de partij op. 

Gijsbert wist in de laatste ronde nog een puntje aan zijn totaal toe te voegen, Kampioen Ouker was wederom het slachtoffer. Drel had tegen Gerard de klok stuk geslagen, maar Gerard wel mat gezet, daarin tegen had Gerard in de laatste ronde slechts 3 min en 45 seconden nodig om Rob Buschman weer mat te zetten!! Wim Dijkman bood in de 2e ronde met nog enkele minuten op de klok met een PIEP stemmentje remise aan tegen Rob Buschman, dit kon hij uiteraard niet accepteren, dat was zeker de bedoeling want Wim won toch!

Wim mocht in de laatste ronde tegen Henk die ook 2 keer gewonnen had, Wim trok weer aan het langste eind en lijkt voor het eerst in zijn leven een prijs te pakken!!!

En waar was Martin? Had hij er genoeg van om als kanonnen voer te dienen? Of zit hij thuis stilletjes zich voor te bereiden? Wij hopen het laatste!

 

Geef een antwoord