Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag werden de zogenaamde IJmond vierkampen weer georganiseerd. Dit door de Stichting Samenwerkende Schaakverenigingen IJmond (SSIJ) georganiseerde weekendtoernooi onderscheidt zich door het laten spelen van drie partijen in drie dagen. Er is alle tijd om voor te bereiden of om rustig te analyseren na afloop. De Santpoortse deelnemers waren dit jaar Gijsbert de Bock, Ozden Tuna, Robin Anne, Wim en Wim Laurens Gravemaker en Jan Burggraaf.

 

Jan en Wim Laurens waren ingedeeld in groep 2, Wim in groep 4, Gijsbert en Ozden in groep 8 en Robin Anne in groep 9.

 

De eerste avond troffen Jan en Wim Laurens elkaar direct. Je kunt het maar gehad hebben natuurlijk maar het is een beetje vreemd om in Wijk aan Zee meteen een clubgenoot te moeten bestrijden. Na een scherpe partij trok Wim Laurens in dit onderonsje aan het langste eind. Wim speelde remise in groep 4, datzelfde gold ook voor Gijsbert en Ozden in 8 en Robin Anne won haar eerste partij in groep 9.

 

De tweede ronde werd zaterdagmiddag gespeeld. Deze ronde was een stuk minder voor de Santpoorters. Jan herstelde zich weliswaar met een degelijke remise maar Wim Laurens en Wim verloren, Gijsbert en Ozden speelden weer remise (en wel tegen elkaar) en Robin Anne verloor ook.

 

Om een prijs te halen moest er daarom in de derde ronde door de Santpoorters met één punt worden gewonnen. Hier hadden we er nog vier van want Jan en Wim stonden op dat moment op een half. Daar bleef het voor hen ook bij. Ondanks harde strijd moesten zij een nederlaag incasseren.

 

Gijsbert had nog wel kans op een prijs maar hij redde het helaas niet. Hij verloor zijn laatste partij en bleef dus steken op één punt. Ozden kwam iets verder. Hij haalde zijn derde halfje wat een beetje prijzengeld en een gedeelde 2e/3e plaats opleverde. Robin Anne lukte het om haar laatste partij snel te winnen. Een koningsaanval leverde mat in één op. Dat zag haar tegenstander ook dus deze gaf op. Voor haar een gedeelde 1e plaats en ook Wim Laurens slaagde er in zijn 2e punt te scoren. Dat leverde hem een gedeelde 1e plaats in groep 2 op en een prettige aanvulling op het zakgeld.

 

Alles bij elkaar een prima toernooi om aan mee te doen. Vlekkeloos georganiseerd en gespeeld op een prima plek (Café De Zon in Wijk aan Zee). Schrijf gerust allemaal in volgend jaar.

Geef een reactie