Schaakclub Santpoort

Afgelopen zaterdag vond weer het jaarlijkse after-kerst toernooi voor viertallen in Andijk plaats. Elk jaar weer een erg leuk toernooi met een zeer ontspannen sfeer, gegarandeerd een leuke dag voor schakers van elk niveau.

Ook dit jaar was het zandkasteel, een combinatie van de Wijker Toren en Santpoort, van de partij. We (Richard Schelvis, Daan Haver, regerend Noord-Hollands jeugdkampioen Bastiaan Veltkamp en Bas Haver) hadden onderling de afspraak dat je naar bod vier mocht als je de laatste score had van de ronde, wat nogal voor sprongen kon leiden tussen tegenstanders. Zo verloor Daan (slechts) een potje, tegen Pieter Hopman, toch ruim 2350 en mocht direct van bord 1 naar 4, vervolgens wint hij en blijft op bord vier wegens goed presteren van de rest van het team.


Het toernooi zelf verliep voor ons team erg goed. Op voorhand waren we als tweede team op rating geplaatst, vooral omdat de Purmerendse teams hun krachten erg verspreid hadden, zo bevatte het eerst geplaatste team zowel 2300- als 1600-spelers en speelde (hierboven genoemde) Pieter hier niet in. Dit gaf ook het idee van het toernooi weer, iedereen vind het leuk om te schaken, het gaat om gezelligheid en leuk een potje spelen.

 

We speelden erg goed, hadden in de lastige partijen hier een daar wat puntjes bemachtigd in tijdnood en wonnen de fijne stellingen. Ikzelf verloor in de tweede ronde een potje en was vervolgens tot aan het einde bezig om borden te klimmen, maar uiteindelijk kon slechts in de laatste ronde Richard 'de muur van het eerste bord' gesloopt worden, dus de achtervolging van iedereen kwam te laat. Als team presteerde we zelfs zo goed dat we, door individuele scores van 5,5 en 6 uit 7, alle machtpunten pakten en daarmee dus ook eerste werden.

 

Bij de prijsuitreiking kwamen de meest onverwachte prijzen te voren. Traditioneel krijgen de winnaars taarten, verder zijn er de prijzen voor individuele prestaties. De overige 'random' teamprijzen vind ik ook altijd wat hebben. Mandarijnen werden verdeeld, een ananas voor de beste vrouw van het toernooi en tot slot waren er ook de gebruikelijke bloembollen voor alle deelnemers. Kortom: ik blij, want een leuke dag, gezin blij, want taart, familie blij, want veel bloembollen.

 

Bedankt iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Geef een reactie