Schaakclub Santpoort

Santpoort 4 moest zijn derde wedstrijd spelen tegen KC Chesscool 3 in Haarlem.

Op alle borden hadden wij een hogere rating dan onze tegenstander, Cheryl Looijer moest tegen Sortslip, die wilde weten waarom Cheryl een cola wilde, dan kan ik me beter concentreren en ik vind het nog lekker ook, was het antwoordt.

Cheryl gaf aan alle schakers van Santpoort het goede voorbeeld, met maar liefst 3 dames besloot haar tegenstander op pat te gaan spelen en gaf zijn laatste Toren kado, waarschijnlijk had hij zijn laatste pion over het hoofd gezien, een mooie snelle overwinning!

Gijsbert de Bock had de ondankbare taak om tegen de pas 13 jarige Vlad Omota te spelen, die met zijn handen net aan de overkant van het bord kon komen, als je wint is het logisch en als je verliest lachen ze je uit. Het werd een remise 0,5-1,5.

Ger Kemper zat afgetraind achter het bord, pakte Frank Sala bij de strot om die niet meer los te laten, proficiat 0,5-2,5. Wim Gravemaker had al  een remise aanbod van oud redacteur Andre Vlug afgeslagen om hem vervolgens soepeltjes van het bord te vegen 0,5-3,5. Martijn de Roode moest op papier tegen de sterkste tegenstander Keimpe Knijft (van het opgeheven 't Oosten) Martijn slaagde er niet een bres te slaan in zijn verdediging en moest genoegen nemen met remise 1-4.

Invaller Wim Dijkman pakte voor zijn Toren 2 stukken, moest nog even uitkijken maar een dubbele aanval met de loper schaak en Dameverlies, maakte Wim het resoluut uit en de overwinning was op dat moment binnen 1-5!!

Bedankt voor het rijden en invallen Wim 1,5 uit 2 is meer dan uitstekend!

Richard Dietvors moest op bord 1 opnemen tegen Frederique Lacourt een byzonder talentvolle dame, Richard had Frederque in de tang en een blunder van haar maakte in één klap een einde aan de partij 1-6!!

Gerard Swier was als laatste over van de hele speelzaal, met een kwaliteit voor moest hij alleen nog een wanhoopsaanval van zijn tegenstander pareren, even goed uitkijken want er dreigde constant een mat in één, met nog enkele seconden op de klok wist Gerard zijn tegenstander Koeman (1535) op de knieen te krijgen en Gerard zijn eerste winstpartij dit seizoen was binnen 1-7.

De volgende tegenstander 't Spaarne van Joost Jansen wordt beslissend voor het kampioenschap, aan handhaven of degraderen denken we niet meer, we kijken alleen nog maar naar boven.

 

 

Geef een reactie