Schaakclub Santpoort

Het begon deze week, zoals wel vaker, al op donderdagavond. Stefan belde met de mededeling dat er op vrijdagavond 3 competitie partijen uit groep 1 gespeeld zouden worden, en 1 of 2 in groep 2.  Daarnaast hoorde ik dat er in ieder geval al 2 scholieren van het Felisenum naar het Dance4Life feest in Haarlem gingen.

Speelzaal

Vrijdag bleek al snel dat lang niet alle gymnasiasten liever dansen dan schaken, en kon de indeling gemaakt worden. Henk Swier was de volgende senior die wel eens wilde meemaken hoe leuk de vrijdagcompetitie dit jaar verloopt.

 

Even na 19.15 uur konden de partijen starten. Met 4 senioren partijen, 3 jeugd partijen en 6 jeugd-senioren partijen had de aanwezige fotograaf van de IJmuider Courant voldoende onderwerp om een beeld te geven hoe het er bij onze club aan toe gaat.

 

Daan, Sjoerd en Bas Haver blunderden dit keer collectief. Daan een pionnetje tegen Wim, Sjoerd een Loper + kwaliteit tegen Pjotr en Bas zelfs een Dame tegen Henk. Beter verging het de familie Looijer. Robin won na een fout van Bastiaan,  Cheryl kreeg een Dame kado van Daan Koetzier en Dave wist even fraai als knap Ouker mat te zetten.


 

Verder won Sander van Roelof en koploper Gijsbert van Menno. De strijd tussen de jeugd en senioren remisekoningen Maurits en Rob werd onbeslist.

 

Voor de competitie won Stefan van Nathalie, Ilias van Wim-Laurens, Xander van Tom.

Daarnaast blijkt Peter er één van een uitstervend ras te zijn. Hij weet namelijk nog wel van zijn kinderen, in dit geval Martijn, te winnen. 

 

De vrijdag competitie is er allereerst om de jeugd te laten wennen aan een langer speeltempo en ander speltype van de senioren. Maar voor die senioren is het niet even simpel snel een puntje pakken, elke week weer laat onze jeugd zien dat er rekening met ze gehouden moet worden.

 

Geef een reactie