Door de regen was het deze avond erg rustig. Vorige week waren er nog 13 schakers, vanavond kwamen maar 6 schakers hun kunsten vertonen. Ronde 4 van de zomeravondcompetitie was een ronde voor wit. Zowel Nikolay en Gijsbert wonnen, alleen Wim Dijkman en Richard speelde remise. Richard probeerde een eeuwig schaak te ontlopen wat hem uiteindelijk zijn dame kostte, gelukkig had hij de tijd aan zijn zijde en moest Wim in tijdnood toch berusten in remise.
In ronde 5 was de wedstrijd tussen Gijsbert en Nikolay de meest interessante, alhoewel het al lang duidelijk was dat het remise zou worden ging Nikolay toch nog door omdat hij winstkansen zag. Een kwartier later werd het toch nog een remise. Het eerst halfje verlies voor Nikolay..
In de laatste ronde was Nikolay snel klaar met Martin, een foutje in de opening koste Martin zijn gepende paard. Ivan maakte in de laatste ronde geen fout tegen Wim, die gretig aan viel maar er niet doorheen kwam en zelfs de overwinning aan Ivan moest laten. Gijsbert en Richard speelde remise, in de analyse bleek wel dat Gijsbert wat beter stond maar maak het dan nog maar eens af.
Hopelijk is er volgende week weer wat meer opkomst.

Geef een antwoord